If you can dream it, you can do it – Walt Disney

Wat ik al jaren wil is een cute revolt ontketenen. Bij mezelf en van daaruit om me heen. De wereld snakt er naar, heeft behoefte aan schattigheid, vriendelijkheid en zachtheid. En ik wil het graag helpen verspreiden. En dus was ik al een tijdje ondergronds bezig. Bij mezelf, warmlopen, rekken en strekken. Durf ik het wel, zit er iemand op te wachten, voel ik het wel goed aan? Nee, ik kan het niet. De mensen zien me al aankomen.

Maar vanaf vandaag mag iedereen het weten. Dat dit is wat ik doe, wil en adem. Waar ik mee naar bed ga en voor op sta.

Maar hoe ga je dat dan doen? Door na te denken; lezen; schrijven en het toepassen van de ideeën (ook die zich gaandeweg ontwikkelen) in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld: spreekbeurten, trendwatching, adviseren, enthousiasmeren, (zeer) (korte) verhalen, gedichten, blogs, kleuradviezen, colourforecasting, (social) design, hospitality, fotografie, installatie, performance, educatief materiaal, etc. etc. Kortom: de vertaalslag van dit mooie gedachtengoed tastbaar maken en verspreiden voor een betere wereld die begint bij (me-)/(je-)zelf.

En dit alles doe ik met dank aan een illuster trio die qua verscheidenheid ook gelijk een idee geeft van mijn wereld: Micky Hart, drummer van The Grateful Dead, Antoine de Saint-Exupéry en Dr. Mio Bryce, Senior Lecture, Head, Japanese Studies
PhD Macquarie University, Sidney Australië.

‘Avonturen beginnen pas wanneer je het waagt het bos in te gaan. Die eerste stap is een daad van vertrouwen.‘

Micky Hart, drummer van The Grateful Dead

‘Vaarwel, zei de vos. Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’

Uit: De Kleine Prins, Antoine de Saint-Exupéry

‘This paper examines cuteness as an effective powerful communication device in today’s media cultures, and situates it in relation to struggles of individuality with the pressure for social conformity and surveillance, as well as in the context of the fading of the immediacy of personal contact and the performativity of self-presentation.

Uit: Abstract van: Cuteness Needed, The New Language/Communication Device In A Global Society, International Journal of the Humanities Volume 2, Number 3 p. 2265, Dr. Mio Bryce, Senior Lecture, Head, Japanese Studies PhD, Macquarie University, Sidney Australië.

# #

november 18, 2016

Geef een reactie

Copyrighted Image